FAQ

Veelgestelde vragen coaching

Wat is een kennismakings-/intakegesprek?

In een kennismakings-/intakegesprek maken we persoonlijk kennis met elkaar. Jij geeft aan waarmee ik je kan begeleiden om antwoord te krijgen op je vraag en ervaart tegelijkertijd wat ik als coach voor jou kan betekenen. Als er een klik is, kunnen we direct een vervolgafspraak maken. Het kennismakings- /intakegesprek duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur.

Het kennismakings-/intake gesprek is bij mij vrijblijvend en gratis als we besluiten niet met elkaar door te gaan. Mocht je wel verder willen, dan maakt dit gesprek volledig onderdeel uit van je coachtraject en breng ik de sessie in rekening. Een goede intake zet namelijk direct de basis voor een succesvol eindresultaat.

Hoe maak ik een afspraak?

Je maakt een afspraak door een mail te sturen via het contactformulier op de site of rechtstreeks te mailen via info@jettencoaching.nl. Bellen kan ook, t. 0621247396. Als ik de telefoon niet aanneem, spreek dan je naam en contactgevens in en laat me weten wanneer ik je kan terugbellen. Uiteraard neem ik zsm contact met je op.

Hoe lang duurt een gemiddeld coachtraject?

Een coachtraject duurt gemiddeld 7 tot 9 sessies van 1,5 uur. Afhankelijk van de vraag zijn minder of meer gesprekken mogelijk.

Is een éénmalig coachgesprek ook mogelijk?

Je kunt een afspraak maken voor een éénmalig loopbaancoach gesprek of persoonlijk coachgesprek. Een groot aantal cliënten vindt het prettig om na de afronding van het coachtraject, losse consulten te volgen. Ook als je een specifieke vraag wilt onderzoeken, kan een eenmalig coachgesprek zicht geven op wat je wilt. Neem gerust contact op voor een éénmalig coachgesprek.

Wat is de frequentie tussen de gesprekken bij een coachtraject?

De gesprekken vinden ongeveer een keer per 2 tot 3 weken plaats.

Hoeveel tijd investeer ik in coaching naast de coach gesprekken?

Tussen de gesprekken door werk je met opdrachten en reflectieverslagen aan je coachvraag. De tijdsinvestering hangt af van de opdrachten die je proces kunnen ondersteunen en wordt altijd in overleg met je afgestemd.

Kan ik bellen of mailen als ik ergens mee zit?

Ja, natuurlijk. Een goede vertrouwensband vind ik belangrijk. Als je ergens mee zit of vragen hebt, bel of mail me gerust.

Wat is je werkwijze?

De sessies zijn gericht op het hier en nu. Alles wat zich aandient tijdens het coachgesprek, geeft richting aan het coachproces. Door gesprekken, praktische oefeningen en opdrachten wordt gewerkt aan je coachvraag. Ieder mens is uniek en daarom zijn de coachtrajecten altijd maatwerk. De inhoud en werkvorm die het meest optimale effect heeft voor jou, wordt aangeboden.

Waarin onderscheid Jetten Coaching en Consultancy zich van andere coach bureaus?

Kenmerkend voor ons bureau is dat jij als persoon het uitgangspunt bent in het traject (wie ben je, wat kun je en wat betekent dit voor je vraag?). Uiteindelijk neem je altijd jezelf mee in je werk en leven. Kortom, in de coaching wordt steevast een relatie gelegd tussen wat je wilt in je werk en/of leven en wie jij bent als persoon. Dat levert zelfkennis op die oplossingen biedt voor terugkomende patronen en vragen. Andere kenmerken zijn: persoonlijk, inspirerend, open-minded en resultaatgericht.

Wat is het verschil met een psycholoog?

Een coach gaat minder diep in op emotionele problemen dan een psycholoog en laat het verleden meer voor wat het is. Bij coaching wordt vooral toekomstgericht gewerkt. Deze werkwijze biedt handvatten om oplossingsgericht en vooral concreet aan de slag te gaan met je vraag.

Welke methodieken worden gebruikt?

We werken met beproefde methoden als Geweldloos communiceren, Neuro-Linguïstisch Programmeren, de Logische Niveaus van Robert Dilst, de ijsberg van Mc. Clelland, kernkwadrant van Ofman, Gouden driehoek, RET, Systemisch Werken, TA, Lichaamswerk, associatieve technieken zoals werken met beelden, metaforen, levenslijn, focussen, geleide fantasie en Integral Eyemovement Therapy (IEM). Meer uitleg over de coaching methodieken.

Waar vindt de coaching plaats?

De coachgesprekken vinden plaats in mijn praktijk op de Hillegomstraat 12-14 in Amsterdam Zuid, maar kunnen ook op locatie worden gehouden. 

Kan ik mijn afspraak annuleren of verzetten?

Een afspraak kan tot 24 uur van te voren worden verzet. Bij annulering binnen 24 uur wordt het gesprek alsnog gefactureerd.

Is belastingaftrek mogelijk?

Voor particulieren is coaching als ‘scholingskosten’ aftrekbaar voor de belasting. Een voorwaarde is dat de coaching gericht is op het verkrijgen van een nieuwe baan of als leertraject gericht is op je functioneren op je werk. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Reacties zijn gesloten.