Team coaching Amsterdam

Teamcoaching helpt afdelingen en teams doeltreffend, efficiënt, daadkrachtig en gemotiveerd te functioneren. De begeleiding zorgt als het ware voor ‘zuurstof’ in groepen die niet lekker lopen en waar veel meer potentieel uit te halen valt. Dat gebeurt door (dis) functionele patronen zichtbaar en bespreekbaar te maken. Denk daarbij aan ondergrondse sabbotages of tegengestelde belangen tussen de leidinggevende en de medewerkers. Of gebrek aan een veilige werksfeer. 

Voor wie

Voor teams die de communicatie, samenwerking of werksfeer willen verbeteren. Optimaler gebruik willen maken van de unieke talenten van elk teamlid om daarmee de synergie en effectiviteit binnen het team te  vergroten. 

Mijn rol als teamcoach 

Ik ondersteun teams om hun doelen te realiseren. Door te spiegelen, vragen te stellen en interventies in te zetten. Daarnaast kijk ik systemisch naar het team en naar wat er nu afspeelt. Dat betekent dat ik niet alleen let op het probleem dat zich voordoet. De interactie en onderliggende (dis)functionele patronen van het team krijgen ook ruime aandacht. Want die zijn er niet zo maar. Ze hebben een functie voor het in stand houden van het probleem of versterken elkaar. Als deze functie helder wordt, kan het team makkelijker zijn eigen probleem zelf oplossen. 

Methodieken  

De werkvormen die ik inzet zijn onder andere Deep Democracy. Dat is een methodiek die het team ondersteunt bij het zichtbaar maken van conflicten, roddel of zaken waar niet over wordt gesproken en het nemen van besluiten. De werkvorm Systemisch Werken maakt haarscherp verborgen patronen in een team zichtbaar. Transactionele Analyse is een effectieve werkvorm om communicatiepatronen in teams helder te krijgen.

Kennismaken? 

Meestal zijn 3 tot 5 bijeenkomsten van een dagdeel voldoende om de teamontwikkeling te stimuleren. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en ervaar wat teamcoaching voor jouw organisatie kan betekenen.

maak-afspraak

Reacties zijn gesloten.