Team coaching Amsterdam

Teamcoaching helpt afdelingen en teams doeltreffend, efficiënt en gemotiveerd te functioneren. Door (dis) functionele patronen zichtbaar en bespreekbaar te maken. De afdeling of het team vindt nieuw elan om in beweging te komen. En is zelf in staat een passende oplossing te vinden voor de situatie. Denk daarbij aan ondergrondse sabbotages of tegengestelde belangen tussen de leidinggevende en de medewerkers. Of gebrek aan een veilige werksfeer. Teamcoaching zorgt als het ware voor ‘zuurstof’ in groepen die niet lekker lopen of waar meer potentieel uit te halen valt. 

Voor wie

Voor teams die hun communicatie, samenwerking of werksfeer willen verbeteren. Of optimaler gebruik willen maken van elkaars unieke talenten om de synergie en effectiviteit binnen het team te vergroten. 

Mijn rol als teamcoach 

Ik ondersteun afdelingen en teams om hun doelen te realiseren. Door te spiegelen, vragen te stellen en interventies in te zetten. Ik kijk systemisch naar het team en naar wat zich nu afspeelt. Dat betekent dat ik niet alleen let op het probleem dat zich voordoet. De interactie en onderliggende (dis)functionele patronen van het team krijgen ook ruime aandacht. Want die zijn er niet zo maar. Ze hebben een functie voor het in stand houden van het probleem of versterken elkaar. Als deze functie helder wordt, kan het team makkelijker zijn  probleem zelf oplossen. 

Werkwijze 

Het startpunt is een intakegesprek met de opdrachtgever. Eventueel aangevuld met een paar korte gesprekken met enkele teamleden. Of een intakegesprek met het gehele team.  Doel van de gesprekken is helder krijgen met welke thema’s we aan de slag gaan. Na de diagnostiek bepalen we samen een gewenste situatie waar we naar toe gaan werken. 

Methodieken  

De werkvormen die ik inzet zijn onder andere Deep Democracy. Deze methodiek ondersteunt het team bij het zichtbaar maken van conflicten en roddel of zaken waar niet over wordt gesproken. En bij het nemen van besluiten. De werkvorm Systemisch Werken maakt haarscherp verborgen patronen in een team zichtbaar. Transactionele Analyse is een effectieve werkvorm om communicatiepatronen in teams helder te krijgen. Kijk hier voor andere methodieken die ik in kan zetten waar nodig. 

Van gedachten wisselen? 

Meestal zijn 3 tot 5 bijeenkomsten van een dagdeel voldoende om de teamontwikkeling te stimuleren. Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en ervaar wat teamcoaching voor jouw organisatie kan betekenen.

maak-afspraak

Reacties zijn gesloten.