Stress coaching Het (voortijdig) herkennen van stress signalen

Leer beter omgaan met spanning en stress
Voor jezelf of voor je medewerkers

Stress coaching Het (voortijdig) herkennen van stress signalen

Leer beter omgaan met spanning en stress
Voor jezelf of voor je medewerkers

Stress: wat doet het met ons?

Spanningen en stress maken steeds vaker onderdeel uit van het dagelijks leven. We zetten onszelf onder druk waarbij het werk nooit af lijkt te zijn.
Ruim 1 miljoen Nederlanders heeft last van werkstress of een burn-out. De gevolgen zijn groot: het maakt je lichamelijk en mentaal kwetsbaar. Stress coaching zet je met beide benen op de grond. Je leert op een gezonde manier met spanningen en stress om te gaan.

 • Meer controle over je leven.
 • Betere balans tussen werk en privé.
 • Sneller herkennen van stress signalen.
 • Mogelijke burn-out voorkomen.
 • Meer plezier in je werk.

Stressreductie en stresspreventie

 • Waarom voel ik me gestrest?
 • Hoe herken ik stress of een burn-out?
 • Wat helpt om stress te verminderen?
 • Hoe kan ik medewerkers met stress helpen?
 • Hoe versnel ik herstel van stress of overspannenheid?

Stress coaching richt zich op het voortijdig herkennen van stresssignalen.
Ook bij re-integratie na een burn-out word ik vaak ingezet. Om ontspanning en het terugdringen van ziekteverzuim als gevolg van stress & burn-out te bewerkstelligen. Je leert beter omgaan met spanning en stress en hoe je medewerkers met stress effectief helpt.

Verschillende methodieken voor stress coaching

Voor stress coaching werk ik met verschillende methodieken. Ik laat je er graag mee kennismaken.
Stress coaching is maatwerk.
Daarom kijk ik altijd welke klachten je ervaart of waar je mee rondloopt. Als stresscoach help ik om de balans tussen spanning en ontspanning te herstellen. Je ontvangt persoonlijke coaching.

Benieuwd wat stress coaching voor jou kan betekenen?
Wil je hier meer over weten?
Neem dan contact met mij op. Ik spreek de mogelijkheden graag met je door.

Weerbaarder tegen stress

We krijgen allemaal vroeg of laat met spanningen en stress te maken.
Vaak ontstaat dit door hoge verwachtingen van anderen of doordat je de lat voor jezelf te hoog legt. Hierdoor ligt je focus op het verkeerde punt waardoor je stress ervaart. Er ontstaat spanning in je lichaam, het is klaar om te vechten of te vluchten (stressreactie).

Veel medewerkers maar ook managers ervaren stress. Maar je kunt als manager ook te maken hebben met stresssignalen binnen je team of bij medewerkers. Het probleem met spanningen en stress is dat het niet vanzelf oplost. Wanneer stress te lang aanhoudt ontstaat er uiteindelijk overspannenheid of een burn-out. De oorzaak gaat vaak verder dan het gegeven dat je meer van jezelf hebt gevraagd dan dat je daadwerkelijk aankunt. Herken je dat stemmetje in je hoofd waardoor je:

 • Niet ontspant na een inspanning?
 • Voortdurend alle ballen de lucht in wilt houden?
 • Betekenisverlies ervaart?
 • Een te groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt?

Met stresscoaching word je weerbaarder tegen stress.
Het leert je ook om de signalen van stress bij anderen vroegtijdig te herkennen en hen daarbij te helpen.

Nooit te laat voor stress coaching

Loop je al lang met spanningen en stress rond waardoor je overspannen bent? Dit is echt omkeerbaar. Wanneer je eenmaal in een burn-out zit is de hersteltijd lang. Juist daarom is het belangrijk om, ook al loop je al lang met stress rond, toch contact op te nemen.

Leer stress eerder herkennen en hoe je hiermee aan de slag gaat.
We gaan met de oorzaak van je stress aan de slag en pakken het deskundig aan.
Dat doen we onder andere met behulp van de zogenaamde contact en verliescirkel. Die bestaat uit 6 stappen die je patroon en je uitdagingen laten zien in het contact met anderen. Ook is mijn ervaring dat Integral Eye Movement Therapy (IEMT) vaak effectief en snel werkt.

Contact en verliescirkel schematisch weergegeven
Omgaan met stress: belastbaarheid vergroten

Veel mensen ervaren dat je dankzij stress coaching je belastbaarheid vergroot. Dit betekent dat je meer aankan en meer veerkracht hebt. Bij milde stressklachten of leren omgaan met stress bij medewerkers zijn 5-6 coachinggesprekken vaak voldoende.

We starten met een intakegesprek waarbij we je problemen, verwachtingen en wensen in kaart brengen. 
Wil je weten hoe stress coaching ook jou kan helpen en wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact op. 

Wat zeggen anderen?
Jetten Coaching Amsterdam favicom

Elles Arxhoek

"Na mijn burn-out wist ik niet meer wat ik wilde en bleef ik erg in het denkvermogen hangen. Berina heeft mij begeleid in mijn zoektocht naar wat ik zelf wil en geholpen om daar ook voor te staan, zonder dat ik over mijn grenzen heen ga. Ze luisterde met aandacht waar mijn behoefte lag en zette de instrumenten in om het zelf te voelen en te ervaren. Ik heb tijdens de sessies handvatten ontvangen die ik nu kan inzetten. De gesprekken waren vol aandacht en enthousiasme, dat je je thuis voelde komen. Ik heb meer rust en vertrouwen in mezelf. Het was een waardevol traject."

Jetten Coaching Amsterdam favicom

Frank

"Berina, ik ben altijd met plezier naar jou toe gegaan. Vond het allemaal erg interessant. Per week/maand namen mijn energie en zelfvertrouwen weer toe. De gesprekken hebben mij erg geholpen. Jouw energie werkt aanstekelijk. Ik ging altijd fluitend weer naar huis."