Outplacement begeleiding Komt jouw functie te vervallen?
Dreigt ontslag?

Ik ondersteun je graag bij het zoeken en vinden van een nieuwe en passende functie

Outplacement begeleiding Komt jouw functie te vervallen?
Dreigt ontslag?

Ik ondersteun je graag bij het zoeken en vinden van een nieuwe en passende functie

Outplacement voor jou

De huidige functie komt te vervallen of er dreigt ontslag. Medewerkers moeten op zoek naar een andere functie of baan. Met outplacement begeleiding ontvangen medewerkers ondersteuning bij het zoeken en vinden van een nieuwe en passende functie. 

  • Coaching bij het loslaten van de functie
  • Begeleiding in de zoektocht naar nieuw werk
  • Inzicht in functies die bij je passen
  • Gericht leren solliciteren

Begeleiding bij het vinden van een nieuwe passende baan

  • Hoe geef ik (dreigend) ontslag een plek?
  • Wat zijn mijn sterke en zwakke punten?
  • Hoe ontdek ik of mijn functie nog wel bij mij past?
  • Waar haal ik de motivatie vandaan om te solliciteren?
  • Hoe kan ik me oriënteren op een functie buiten mijn organisatie?

Bij (dreigend) ontslag zijn werkgevers niet altijd verplicht om werknemers te voorzien van outplacement begeleiding. Vanuit goed werkgeverschap staan er vaak wel afspraken over outplacement in de arbeidsovereenkomst of de CAO.
Het is ook mogelijk outplacement begeleiding bij Jetten Coaching & Consultancy los van de werkgever te volgen.

Een reorganisatie waarbij medewerkers hun baan verliezen is erg ingrijpend. Niet alleen voor het bedrijf maar vooral voor de medewerkers. Dankzij outplacement begeleiding ontstaan er antwoorden op vragen. Het is bewezen effectief in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Outplacement begeleiding voor professionals

Binnen mijn praktijk ontvang je persoonlijke begeleiding. Ik coach je bij het vinden van een nieuwe baan die bij je past en je plezier en energie geeft.
Liever een bedrijf opstarten?
Ook hierin begeleid ik je. Je krijgt antwoord op verschillende vragen over wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en hoe je het kunt aanpakken op een manier die bij je past.

Dat je functie of baan op de tocht staat, dat kan veel boosheid, frustratie of ongeloof met zich meebrengen.
Ik ben van mening dat deze emoties eerst een plek moeten krijgen. Hier gaan we dus als eerste mee aan de slag. Daarna bespreken we je werkervaring, expertise en mogelijkheden.
Outplacement begeleiding is voor professionals die persoonlijk en op maat begeleid willen worden én met zelfvertrouwen vitaal aan de slag willen.

Wat zeggen anderen?
Jetten Coaching Amsterdam favicom

Frank

"Op je werk gaat alles z’n gangetje, je hebt plezier in wat je dagelijks doet. Totdat je hoort dat je overbodig bent geworden, omdat het bedrijf gaat reorganiseren. Het is mij overkomen. Jetten Coaching & Consultancy bood uitkomst. Ik ben geneigd mijn zwakke punten weg te drukken, maar door gesprek en spel (zoals het ‘kernkwadrantenspel’) kwamen deze punten verrassend snel naar boven en werden ze bespreekbaar. Berina heeft een luisterend oor, weet alles goed samen te vatten en de kernproblemen te benoemen; ze neemt ook alle tijd voor je.
Ik ben 57 jaar en verwachtte aan het begin van het traject geen wonderen, een nieuwe job bijvoorbeeld. Maar het traject heeft me wel inzicht in mijzelf gegeven. En het werd mij duidelijk wat ik ten diepste het liefst wil doen. Ik ben nu mijn eigen bedrijf aan het opbouwen en uitbouwen. Spannend, maar ontzettend leuk om te doen. Het leven blijft elke dag een uitdaging voor me. Ik merk dat ik steeds meer mijn grenzen aan het verleggen ben."

Jetten Coaching Amsterdam favicom

Marieke Noz

"Een coaching traject bij Berina Jetten kan ik iedereen aanbevelen. Berina neemt goed de tijd om samen te zoeken naar wat je echt nodig hebt, en daar tijdens de coaching veel aandacht aan te besteden. Ik wilde ondersteuning bij een outplacement, maar de coaching ging veel dieper dan dat.
Ik heb inmiddels een leuke nieuwe baan gevonden met de hulp van de vele praktische oefeningen die we tijdens het traject deden, zoals het kijken naar je CV en simpel maar doeltreffend het simuleren van een sollicitatie gesprek. Daarnaast heb ik echter iets gekregen uit de coaching, dat nog veel belangrijker is dan de nieuwe baan: zicht op waar ik in werk energie van krijg en het zelfvertrouwen om voor dergelijk werk te gaan. Ik zou direct weer voor Berina kiezen als ik ooit weer op zoek wil naar een coaching traject."

Jetten Coaching Amsterdam favicom

Cindy

"Het belangrijkste vond ik de combinatie van technieken/theorie en het persoonlijke. Ik had beide nodig om tevreden over de coaching te zijn. Als het te theoretisch was geweest, had ik me niet prettig gevoeld en als het te persoonlijk was geweest, had het niet professioneel genoeg gevoeld. Ik vond het heel belangrijk dat ik echt het gevoel had dat ik haar kon vertrouwen en dat ze begreep wat mijn probleem was. Ook vond ik het prettig dat ze mij geen woorden in de mond legde, maar mij zelf liet denken en tot een conclusie liet komen. Ik vond het inhoudelijk goed/professioneel, ik had een klik met Berina en alle faciliteiten waren ook op orde (afspraken maken, flexibiliteit, huiswerk, locatie, drankjes en chocolade)."

Het resultaat van outplacement begeleiding

Hoe effectief is outplacement begeleiding? Je ontvangt professionele begeleiding bij het zoeken en vinden van nieuw werk elders. Dus niet bij je huidige werkgever.
In de praktijk blijkt outplacement begeleiding zeer effectief te zijn. 

Door stil te staan bij het verlies van je baan en de emoties die dit oproept doe je meer zelfkennis op. Je leert je sterke kanten, valkuilen, verlangens en drijfveren kennen. Maar ook je waarden en normen.

Er is altijd interesse in een bepaalde functie, branche of bedrijfscultuur. Dit soort zaken nemen we mee in het traject.
Hierbij houd ik rekening met je persoonlijke situatie, werk- en opleidingsachtergrond, persoonlijkheid en interesses en natuurlijk de arbeidsmarkt. Daarnaast moet werk zoeken en vinden realistisch zijn.

Plan van aanpak: van ontslag tot nieuwe baan

Als professioneel coach outplacement begeleiding hanteer ik een effectieve werkwijze. Je gaat aan de slag met het verwerken van het ontslag, wie je bent, wat je wilt en wat je kunt, persoonlijke presentatie, curriculum vitae, netwerken en vacatures zoeken.
Daarnaast leer je vaardigheden met betrekking tot solliciteren en onderhandelen.

Bij ontslag geldt er vaak een transitievergoeding. Wanneer je deze transitievergoeding investeert in outplacement begeleiding, dan is de vergoeding belastingvrij.

Wacht bij dreigend ontslag niet te lang en werk actief aan je toekomst.

Wil je hier meer over weten of van gedachten wisselen?
Neem dan contact op. Ik bespreek de mogelijkheden graag met je.