IEMT – Integral Eye Movement Therapy

IEMT Integral eye movement therapy

IEMT is een kortdurende, effectieve methodiek om negatieve gevoelens en emoties te verminderen of te laten verdwijnen. Problemen worden aangepakt die verscholen liggen in het onderbewuste en niet altijd in taal te bevatten zijn. Ook werkt het model van IEMT op issues die betrekking hebben op identiteit en zelfbeeld zoals: “ik ben niet goed genoeg”, “ik ben de moeite niet waard”. Ervaar hoe je met IEMT je versneld persoonlijk ontwikkelt, zodat je meer in je kracht kunt blijven.

Corona en IEMT

Ik werk in deze Corona virus periode graag veilig. Dat doe ik door twee meter afstand te houden in het contact tijdens de ontvangst, de koffie en het gesprek. Specifiek voor de IEMT sessies gebruik ik een groot plexiglas voorzet scherm dat ik tussen ons in zet.

Hoe werkt IEMT

Door de problematische herinnering in gedachten te houden terwijl de ogen in specifieke verschillende richtingen bewegen richting periferie, worden nieuwe verbindingen gemaakt in de hersenen, waardoor verandering plaats vindt op neurologisch niveau. Het resultaat is dat na afloop het beeld zijn negatieve emotionele lading verliest. Je ervaart dus minder tot geen last meer van negatieve emoties en de kwaliteit van je leven kan daardoor enorm verbeteren. Gedurende een IEMT-sessie wordt er inhoudelijk weinig over ‘het probleem’ gepraat en dat kan voor jou als cliënt prettig zijn. IEMT is geen wondermiddel. Dat betekent dat het in veel gevallen uitstekend werkt, de ervaringen zijn bijzonder positief, maar IEMT is niet voor iedereen geschikt en niet voor alle problematieken toepasbaar. Ook degenen die al EMDR hebben gedaan zullen IEMT ervaren als een verrijking en verdieping. 

Waarom is IEMT ontwikkeld 


Andrew Austin heeft de methode IEMT ontwikkeld als antwoord op chronische problematieken waarbij ‘praat-therapieën’ onvoldoende hielpen. De oorzaak hiervan ligt in de werking van het limbisch systeem (gevoelssysteem), waardoor praat-therapieën en tijd niet altijd de wonden kunnen helen. Wetenschappelijk is aangetoond dat het werken met oogbewegingen effectief is. Voor IEMT is veel onderzoek gedaan naar de patronen die maken dat een gevoelsmatige problematiek blijft voortduren. 

Reacties zijn gesloten.