Coaching stijlen

Hier vind je een aantal coaching stijlen die worden toegepast. Afhankelijk van je leerproces werken we met de aanpak die voor jou het meest effectief werkt.

Transformationele coaching stijl

Dit is een coaching aanpak die je met reflectie- en dieptevragen stimuleert je eigen antwoorden te vinden. Je wordt bevraagd en aangesproken op je intrinsieke motivatie, zodat je een beweging van binnen naar buiten maakt. Doordat de transformatie, niet van buitenaf of bovenaf is opgelegd ervaar je meer ruimte om in mogelijkheden te denken. Dat zorgt voor een sneller resultaat.

Oplossingsgerichte coaching stijl

Hier ligt de focus vooral op het helder en concreet maken van wat je wilt. Wat gaat goed en wat heeft in het verleden wel gewerkt? Dat geeft energie en maakt je creatief in het vinden van nieuwe stappen om je doel te bereiken.

Ontwikkelingsgerichte coaching stijl

Ontwikkelingsgerichte coaching stimuleert het zelfsturend vermogen. De coaching gaat verder dan persoonlijke ontwikkeling om van de huidige naar de gewenste situatie te komen, zoals bijvoorbeeld bij de oplossingsgerichte stijl. Je leert hoe je ook een vergelijkbare doch nieuwe coachvraag effectief aan kunt pakken. Dit leerproces sluit nauw aan bij je ontwikkeling op identiteitsniveau of levert daar een bijdrage aan.

Resultaatgerichte coaching stijl

De coach heeft bij deze coaching stijl vooral de rol van motivator; hij stimuleert empowerment om je doelstellingen in (kleine) stappen te realiseren. Zo word je weer bewust van je kansen en mogelijkheden en hoe je daar vorm aan wilt en kunt geven.

Mentor coaching stijl

Als coach heb je hier een voorbeeldrol van oude, wijze man of vrouw; iemand met gedegen levenservaring. De coach deelt zijn kennis en ervaring en vertaalt deze naar de situatie van de cliënt. Doel is de cliënt te stimuleren zijn coachvraag op te lossen.

Hier meer uitleg over onze coachingmethodieken.

Wil je van gedachten wisselen over welk coachtraject en coachstijl bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. 

maak-afspraak

T. 0621247396 | info@jettencoaching.nl

Coach Berina Jetten van Jetten Coaching en Consultancy begeleidt leidinggevenden, medewerkers en particulieren bij het (her)ontdekken en realiseren van persoonlijke en professionele ambities. En teams die effectief, geïnspireerd en met plezier willen samenwerken. 

Reacties zijn gesloten.