Coachend leidinggeven

 

Coachend leidinggeven is een veel gevraagde stijl in organisaties. Dat is niet verwonderlijk. Als de medewerker zich door jouw aansturing gewaardeerd en uitgedaagd voelt, is dat voor hem of haar de beste basis om te leren en te presteren. Bij Coachend leidinggeven leer je de talenten en ideeën van je medewerkers naar boven te halen en sta je stil bij vragen als: Hoe instrueer ik mijn mensen? Hoe spreek ik mijn medewerkers aan op hun gedrag? Hoe bevorder ik onderlinge samenwerking? Hoe motiveer ik mijn medewerkers? Hoe ga ik om met weerstand van mijn medewerker?

Voor wie

Coachend leidinggeven is een individueel traject voor iedereen die het leervermogen en de prestaties van zijn medewerkers op een positieve manier wil verbeteren.

Werkwijze

  • Een kennismakingsgesprek om antwoord te krijgen op je vragen en te ervaren wat de coach voor jou kan betekenen.
  • Gemiddeld duurt een traject 7  tot 9 gesprekken, ongeveer een keer per 2 tot 3 weken.
  • De sessies zijn gericht op het hier en nu. Alles wat zich aandient tijdens het coachgesprek, geeft richting aan het coachproces.
  • Kenmerkend voor onze werkwijze is dat er altijd een relatie wordt gelegd tussen wat je wilt in je werk en wie jij bent als persoon. We gaan dus verder dan het aanleren van praktische vaardigheden. Dat levert zelfkennis op die oplossingen biedt voor terugkomende patronen en vragen. Andere kenmerken: persoonlijk, open-minded, veilige leeromgeving, zorgvuldig en resultaatgericht.
  • Door gesprekken, praktische oefeningen, opdrachten en feedback wordt gewerkt aan je doelstelling. De inhoud en werkvorm die het meest optimale effect heeft voor jou, wordt aangeboden.
  • Het traject start met het vergroten van je zelfkennis. We werken aan je kwaliteiten en valkuilen om effectief coachend leiding te geven. Vervolgens gaan we praktisch aan de slag met diverse oefeningen en opdrachten uit je werksituatie.
  • De gesprekken vinden plaats in een zelfstandige praktijk op de Hillegomstraat 12-14 in Amsterdam, maar worden ook op locatie  gehouden.

Methodieken

We werken in de individuele coaching en trainingen met beproefde methoden als Geweldloos communiceren, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP), de Logische Niveaus van Robert Dilst, de ijsberg van Mc. Clelland, kernkwadrant van Daniel Ofman, Gouden driehoek, RET, Lichaamswerk, associatieve technieken zoals werken met beelden, metaforen, levenslijn, focussen, geleide fantasie en rollenspellen. Ook wordt gewerkt met Integral Eye Movement Therapy (IEMT) waarbij je ogen in specifieke verschillende richtingen bewegen richting periferie, terwijl je denkt aan een problematische herinnering. IEMT kan helpen om belemmerende patronen en gedachten te doorbreken en meer keuzevrijheid te genereren, waardoor de kwaliteit van het leven aanzienlijk kan worden verbeterd. IEMT werkt snel en effectief bij terugkerende stressklachten, negatieve emoties en angsten. Hier meer uitleg over onze coachingmethodieken.

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en ervaar wat Coachend leidinggeven voor jou kan betekenen.

maak-afspraak

 

 

 

T. 0621247396 | info@jettencoaching.nl

Coach Berina Jetten van Jetten Coaching en Consultancy begeleidt leidinggevenden, medewerkers en particulieren bij het (her)ontdekken en realiseren van persoonlijke en professionele ambities. Met als resultaat krachtig, effectief en geïnspireerd te werken en leven.

Comments are closed