Berina Jetten

“Ik geloof in de kracht van zelfbewustzijn en kennis over wat je echt belangrijk en plezierig vindt in je werk en leven. Om dat helder te communiceren en in beweging te komen om je ambities en dromen waar te maken."

Berina Jetten

“Ik geloof in de kracht van zelfbewustzijn en kennis over wat je echt belangrijk en plezierig vindt in je werk en leven. Om dat helder te communiceren en zo in beweging te komen om je ambities en dromen waar te maken."

Over mij

Als Loopbaan coach, Personal coach, Communicatie coach, Stress coach en Teamcoach vind ik het belangrijk dat jij je professionele en persoonlijke ambities in je loopbaan en je leven waarmaakt. Om het vuurtje in je (weer) te laten branden. Zodat je weet wat je te doen hebt op een manier die bij jou past. Omdat voor jou niet alleen salaris telt. Je wilt op je plek zijn, je talenten ten volle inzetten om echt iets bij te dragen. Dat gun ik jou, inspireert mij en help ik je graag bij.

Mijn drive

Waarom ervaart de een succes of geluk in zijn werk en leven en komt de ander niet tot zijn recht? Wat houdt sommige mensen tegen om hun ambities en dromen te realiseren? Het zijn vragen die me altijd bezighouden.

Omdat ik er van overtuigd ben dat je een vervuld leven kan leiden. En weet dat dat niet voor iedereen eenvoudig is. Als dochter van een Surinaamse vader en een Hollandse moeder zag ik als achtjarig meisje een film over een blanke organisatie in de VS die bekend is geworden om hun racistisch geweld. Deze film bracht me in verwarring. Ik houd van mijn zwarte vader en witte moeder. Beide culturen verrijken mij juist. Waarom zou de een meer waard zijn dan de ander? Ik werd geconfronteerd met een wereld die ver buiten mijn veilige thuishaven, ons gezin, lag. Een wereld waarbij mensen worden onderscheiden in kleur, rassen met daaraan gerelateerde kansen en (on)mogelijkheden. 

Deze ervaring leerde mij dat geluk, plezier en succes niet voor iedereen even makkelijk binnen bereik ligt. Onze maatschappij ziet er voor iedereen anders uit. Om redenen die verder gaan dan ras of huidskleur. Opleiding, seksuele voorkeur, je komaf, geboorteplek, opvoeding, inkomen … alles heeft impact op je geluk, welzijn, succes en ambities.

Waar het volgens mij om gaat is welke betekenis je het geeft én hoe je ermee omgaat. Of je je belemmerende overtuigingen en oude patronen kunt loslaten en nieuwe wilt ontwikkelen. Om het leven te leiden waarvoor je bedoeld bent. Alleen, soms wil je dat wel maar heb je er geen grip op. Je wilt meer uit je werk en leven halen, maar zit vast en weet niet hoe je het moet aanpakken. Of je komt om andere redenen niet in beweging. Dan is het fijn dat er coaches zijn zoals ik, die je daarbij kunnen begeleiden. Klanten beschrijven mij als integer, authentiek, zonder oordeel en een goede vertrouwenspartner.

Ze voelt scherp aan wat er nodig is om een veilige sfeer te scheppen, waarin ieder mens en/of team tot zijn recht komt. En als het ware ‘thuis komt’ bij zichzelf.”

Mijn werkwijze

In mijn werkwijze ga ik uit van talenten en mogelijkheden.
Ook heb ik aandacht voor de interactie en onderliggende patronen binnen jezelf of je omgeving, je team of de organisatie. Omdat deze het probleem in stand kunnen houden of versterken.
Het geeft mij voldoening en energie om als inspirator, spiegel, adviseur en katalysator bij te dragen aan jouw welzijn en succes en de ontwikkeling van teams en organisaties.

Het klinkt cliché maar ik ben dol op mensen en organisaties.
Ik zie vaak je potentie en wat je nodig hebt om tot je recht te komen.
Dat ga je zelf ontdekken. Je krijgt weer grip op je werk en leven. En vindt ook in situaties van werkdruk en stress focus, rust en voldoening.
Natuurlijk gaat niet alles dan van een leien dakje. Dat is onzin.
Wel kun je je situatie sneller succesvol kantelen.

Berina is oprecht geïnteresseerd in wat er leeft bij de professional of de organisatie. De manier waarop ze rationaliteit en spiritualiteit verbindt in het coachen zonder zweverig te worden, de wijze waarop ze snel en haarscherp tot de kern van het probleem komt én haar humor maken haar succesvol in het begeleiden van professionals, managers en teams die effectief en geïnspireerd willen (samen)werken.”

Achtergrond

Ik geloof in ontwikkeling om een vervuld leven te leiden. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.
Na mijn HBO opleiding Maatschappelijk Werk rondde ik de studie Communicatie wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam af. Daarna was ik werkzaam als communicatieadviseur en leidinggevende. Zowel in het bedrijfsleven als in de non-profit. Om professionals verder in beweging te brengen volgde ik vele coachopleidingen en trainingen. Om in 2009 mijn kennis en ervaring te bundelen in mijn bedrijf Jetten Coaching & Consultancy en te werken als zelfstandig coach. 

Jaarlijks volg ik opleidingen, trainingen of cursussen. Het inspireert mij elke keer weer en helpt mij om jou, je team of organisatie nog beter te ondersteunen. Niet alleen op cognitief niveau. Vaak is er meer nodig. Daarom ben ook geschoold in emotioneel of lichaamswerk.
Ik startte met de opleiding Trainen en Coachen bij de Inholland Academy. Daarna volgde ik de CEDEO gecertificeerde coachopleiding aan de Alba-academie. Na een paar leiderschapstrainingen deed ik de verdiepingstraining Loopbaancoaching. Een lichaamsgerichte training bij het Atma Instituut volgde om sterk mentaal gerichte professionals sneller in beweging te krijgen. Een Master Practioner NLP rondde ik af om krachtiger bij te kunnen dragen aan de persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie van mijn cliënten.
De opleiding ‘De psychologie van het lichaam’ bij Annet van Laar was een mooie verdieping op de lichaamsgerichte Atma opleiding. 

Aandacht voor stresspreventie

Omdat ik veel cliënten kreeg met stress gerelateerde klachten en de behoefte voelde me hierin verder te verdiepen, volgde ik focussing trainingen. Dat is een lichaamsgerichte methodiek waarbij je met aandacht stil staat bij je lijflijke gevoelens zonder oordeel en zonder tot een oplossing te komen. Waarna vaak de oplossing zich als vanzelf ontvouwt en je opluchting en fysieke ontspanning ervaart.
Ook volgde ik een Burn-out preventie training bij de Alba-academie. De IEMT-opleiding en de verdieping daarna waren een bijzondere en effectieve aanvulling op het voorkomen of omgaan met stress gerelateerde klachten.
In 2023 en 2024 heb ik door de lichaamsgerichte trainingen van Meis Thewissen opnieuw mogen ervaren hoe elk lichaam zijn eigen geschiedenis vertelt. Een geschiedenis die je kunt herkennen in je gedachtes, gedrag, blokkades, spierspanningen en houding. Fascinerend! Vaak zijn dit verdedigingsmechanismen / karakterstructuren waarop je omgaat met pijn en verdriet. Deze trainingen geven mij prachtige
handvatten om je nog diepgaander te ondersteunen bij het helen van je pijn, ongemak en/of stress.

Teamcoaching en intuïtief leiderschap

In 2019 volgde ik de CEDEO opleiding Organisatiecoaching / Teamcoaching bij de Alba-academie om niet alleen jou in de context van je organisatie maximaal in beweging te brengen, maar ook teams.
Om me in 2020 verder te ontwikkelen in intuïtief leiderschap via de jaaropleiding van S-Sent. In deze opleiding leerde ik hoe ik jou nog meer in verbinding kan brengen met jezelf in plaats van de ander, met wat je echt wilt en hoe je daarbij je grenzen goed kunt bewaken door je intuïtie vaker in te zetten. 

Ben je nieuwsgierig geworden?
Wil je ook je ambities en verlangens waarmaken en nu echt in beweging komen?
Vraag een kennismakingsgesprek aan.

Leuke weetjes over mij

Ik ben een zogenaamde ‘eeuwige student’. Het is daarom niet verwonderlijk dat ik het fijn vind om anderen ook te stimuleren in hun ontwikkeling.

Ik hou zowel van de lichte kant van het leven, als van de schaduwkant. Want zonder schaduw is er geen licht. Daarom ben ik iedere keer weer dankbaar als mensen ervaren dat ze er bij mij helemaal mogen zijn. Dat ze zich veilig voelen en tot hun recht komen.

Ik word blij van ontdekken. Niet alleen naar het ‘goud’ in mensen, maar ook musea inspireren mij enorm. Zij zijn een grote ontdekkingstocht.

Ik word gelukkig van Yin Yoga. Zo fijn om de grenzen van je lichaam en geest te verkennen en te verleggen.

Ik hou van lekker eten, hard lachen, goede gesprekken, kaarsen, gezelligheid én dansen. Maar ook van stilte, lange wandelingen in de natuur, het strand of stadswandelingen. Beide kanten horen bij mij.

Ik heb een diepgaand vertrouwen in de (veer)kracht van mensen om hun verlangens waar te maken en meer plezier uit hun werk en leven te halen. Mijn motto is: “Vertrouwen is durven geloven, omdat iets in jou weet dat het waar is”.

Door mijn Surinaamse vader en Nederlandse moeder heb ik geleerd om ‘breed’ en zonder oordeel te kijken naar mensen. Ik denk dat daardoor mijn oprechte belangstelling voor de verscheidenheid van mensen en organisaties is ontstaan. Niets is mij vreemd, alles mag er zijn.

Wist je dat ik een klein beetje last heb van claustrofobie? Heb ik een paar jaar geleden ontdekt toen ik met mijn vader in de Sagrada Familia was in Barcelona. Wat een smalle lange, hoge trappen. No way out!

Ik hou ervan om rationaliteit en spiritualiteit te verbinden in mijn coaching zonder zweverig te worden. Met mijn benen op de grond zet ik mijn hoofd en hart in om professionals en organisaties te ondersteunen bij hun coachvraag. Er zijn tenslotte meer wegen naar Rome, daar geloof ik heilig in.

Leuke weetjes over mij

Ik ben een zogenaamde ‘eeuwige student’. Het is daarom niet verwonderlijk dat ik het fijn vind om anderen ook te stimuleren in hun ontwikkeling.

Ik hou zowel van de lichte kant van het leven, als van de schaduwkant. Want zonder schaduw is er geen licht. Daarom ben ik iedere keer weer dankbaar als mensen ervaren dat ze er bij mij helemaal mogen zijn. Dat ze zich veilig voelen en tot hun recht komen.

Ik word blij van ontdekken. Niet alleen naar het ‘goud’ in mensen, maar ook musea inspireren mij enorm. Zij zijn een grote ontdekkingstocht.

Ik word gelukkig van Yin Yoga. Zo fijn om de grenzen van je lichaam en geest te verkennen en te verleggen.

Ik hou van lekker eten, hard lachen, goede gesprekken, kaarsen, gezelligheid én dansen. Maar ook van stilte, lange wandelingen in de natuur, het strand of stadswandelingen. Beide kanten horen bij mij.

Ik heb een diepgaand vertrouwen in de (veer)kracht van mensen om hun verlangens waar te maken en meer plezier uit hun werk en leven te halen. Mijn motto is: “Vertrouwen is durven geloven, omdat iets in jou weet dat het waar is”.

Door mijn Surinaamse vader en Nederlandse moeder heb ik geleerd om ‘breed’ en zonder oordeel te kijken naar mensen. Ik denk dat daardoor mijn oprechte belangstelling voor de verscheidenheid van mensen en organisaties is ontstaan. Niets is mij vreemd, alles mag er zijn.

Wist je dat ik een klein beetje last heb van claustrofobie? Heb ik een paar jaar geleden ontdekt toen ik met mijn vader in de Sagrada Familia was in Barcelona. Wat een smalle lange, hoge trappen. No way out!

Ik hou ervan om rationaliteit en spiritualiteit te verbinden in mijn coaching zonder zweverig te worden. Met mijn benen op de grond zet ik mijn hoofd en hart in om professionals en organisaties te ondersteunen bij hun coachvraag. Er zijn tenslotte meer wegen naar Rome, daar geloof ik heilig in.