Als veranderen van baan of levensstijl niet lukt

Je wil nu echt op zoek naar een andere en leukere baan, een punt achter je relatie zetten of eindelijk eens gaan sporten. Ondanks je goede voornemens merk je dat je niet in beweging komt. Herken je dit? Vaak zit je in je veilige bubbel vast. Het is heel lastig om hier uit te komen, en toch is dat nodig. Anders lukt het nooit om je ambities te realiseren.

Doelen realiseren

Niemand heeft gezegd dat het eenvoudig is: het realiseren van je doelen. In mijn praktijk kom ik mensen tegen die het gevoel hebben te falen. Je doelen niet bereiken betekent niet dat je faalt. Je hebt alleen de verkeerde afslag genomen of je bent een richting afgeslagen die te weinig voldoening geeft.

Personal coaching helpt je met het anders doen. Denk hierbij aan het zoeken en vinden van een nieuwe baan, effectiever functioneren, goed communiceren, doelstellingen bepalen en natuurlijk behalen. Met personal coaching ontdek je waar je kwaliteiten liggen en hoe je verdere stappen neemt. Het is misschien confronterend maar hartstikke nuttig, want je bereikt eindelijk waar je al langer naar streeft.

Veranderen van baan middels coaching

Zit je al jarenlang vast in dezelfde functie, zonder doorgroeimogelijkheden? Haal je geen voldoening meer uit je functie of heb je het gevoel dat het beter en anders kan? Het is niet altijd nodig om direct van baan te veranderen. Soms is een goed gesprek met een collega of werkgever of een andere functie al voldoende. Maar er zijn ook situaties waarbij veranderen van baan de beste keuze is.

Het is best lastig om je huidige baan op te zeggen of er is sprake van (dreigend) ontslag, ook dan is het moeilijk om hiermee om te gaan. Met loopbaan coaching of outplacement begeleiding, ontdek je welke functie in welke branche bij je past. Niks om je voor te schamen.

Veranderen van levensstijl

Gezonder eten, meer sporten, je relatie verbeteren of verbreken, sociale contacten uitbreiden of andere goede voornemens om beter in je vel te zitten. Veranderen van levensstijl vraagt veel discipline en doorzettingsvermogen. Dat doe je niet op één dag, maar ook in een jaar tijd lukt het de meesten niet.

Personal coaching is er ook op gericht om je te helpen bij het veranderen van je levensstijl. Je kijkt met een kritische blik naar jezelf: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en hoe pak ik het aan op een manier die bij mij past zodat ik echt stappen ga zetten? Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen, bent beter in balans en krijgt concrete tools om je nieuwe levensstijl te behouden, ook als het moeilijk wordt.

Anders doen lukt niet, wat nu?

Je wil het helemaal anders doen maar het lukt niet. Wat staat je te doen? Je hebt hierboven al kunnen lezen dat coaching een welkome aanvulling is. De vraag is of dit ook een goede investering is. Het antwoord is duidelijk: wanneer het je niet zelf lukt om (alles) anders te doen, dan is coaching een aanrader. Lukt het je wel om bepaalde zaken anders aan te pakken, maar blijf je ergens in hangen?

Ook dan is het niet te laat voor coaching. Bedenk dat het slechts weinig mensen lukt om het roer om te gooien. Je hersenen houden nu eenmaal van zekerheid, waardoor je makkelijk vastroest in oude patronen. Middels coaching kom je in beweging.

Vind je het moeilijk om hulp te vragen? Niet nodig, tegenwoordig is het heel normaal om voor  coaching te gaan. Ik zet verschillende methodieken en technieken in, die jou laten groeien.

Van gedachten wisselen?
Neem gerust contact op.
Ik vertel je er graag meer over.

Foto: Valentin Antonucci / Pexels

Mijn nieuwste blog direct in je mailbox?
Meld je snel aan.